Getekend

Vandaag zijn we naar het AMC geweest en hebben met dr. Kater gesproken. Een belangrijke vraag voor mij was of ik kan overstappen naar het GHZ (Groenehart Ziekenhuis) zodra de HOVON 140 studie in dit ziekenhuis open gaat (omdat er buiten de behandeling ook extra onderzoeken zullen zijn). Ik kan inderdaad overstappen als de studie in het GHZ is gestart.

Ik ben al bekent met het doel van de studie die in dit CLL13 / HO140 document beschreven staat. Onderstaand citaat geeft een goede samenvatting van de studie:

De huidige standaard behandeling van Chronisch Lymfatische Leukemie (CLL) bestaat uit een combinatie van chemotherapie en immunotherapie met Rituximab, een eiwit (antilichaam) dat is gericht tegen een structuur op de oppervlakte van de CLL cellen. De keuze van de chemotherapie wordt bepaald door leeftijd en conditie van de patiënt. Onlangs is een effectiever antilichaam beschikbaar gekomen (Obinutuzumab), dat er mogelijk voor zorgt dat het langer duurt voordat patiënten met CLL opnieuw moeten worden behandeld. Ook is er recent een nieuw medicijn ontwikkeld, Venetoclax, dat heel gericht ingrijpt op de overleving van de kankercel. Daarnaast is sinds enige tijd Ibrutinib beschikbaar, een medicijn dat kankercellen kan doden door signalen te blokkeren die nodig zijn voor de overleving van de kankercellen.

M.a.w., ik heb getekend voor de CLL13 / HO140 studie en ga dus spoedig met de behandeling beginnen. Als eerste zal ik een uitnodiging krijgen voor een CT scan en hopelijk zijn de bloedonderzoeken op de zelfde dag. Daarna zal ik horen in welke tak van de HOVON 140 trial ik terecht kom.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.