Koorts

Tijdens de drie dagen chemo van vorige week maandag, dinsdag en woensdag heb ik weinig gemerkt, de donderdag en vrijdag er na was ik een klein  beetje misselijk. Daarna voelde ik me eigenlijk beter dan voor de chemo. Ik ben waarschijnlijk een beetje te actief geweest en woensdag heb ik de hele dag in de achtertuin gestraat. Die nacht er na heb behoorlijk lopen zweten. Nacht-zweten hoort bij de symptomen van CLL daarom heb ik daar niet veel aandacht aan besteed. Gisteren morgen ben ik nog wezen zwemmen en in de middag drong het tot mij door dat ik sinds woensdag na het straten wel wat rillerig was en het zo nu weer warm had. Dus maar even temperaturen.

39.6°, oei, dat had ik niet verwacht. Boven de 38.5° moest ik contact op nemen. Dit had ik dus gedaan waarop ze me in het ziekenhuis in Dordrecht wilden zien. Wij waren daar gisteravond rond half 7. Mijn bloed is onderzocht, er is een borst scan gemaakt en een hartfilmpje gemaakt. Het duurde allemaal wel lang. Buiten de koorts en daardoor een hogere hartslag had ik geen klachten en uit de onderzoeken kwam ook niets dat b.v. op een ontsteking duid (klein detail: mijn leukocyten aantal was al gedaald van ~400 naar 42). Toch kreeg ik volgens het protocol een antibiotica infuus en wilde ze me daar houden. Ik heb toen gevraagd of ik niet naar het GHZ in Gouda kon. Ik moest wel een beetje pushen maar uiteindelijk gingen ze akkoord. Dus weer wachten want volgens het protocol gaat een transfer altijd met de ambulance. Het was wel een gezellig ritje maar uiteindelijk kon ik pas om 2 uur middernacht gaan slapen in het GHZ.
Mijn temperatuur is vanmorgen net opgenomen en ik heb geen koorts meer: 37° maar ik ben bang dat ik nog wel een paar dagen onder controle moet blijven.


6 reacties op ‘Koorts

 1. Wat een verhaal!
  Wees je een beetje zuinig op je lijf!?
  Geen straatjes meer leggen hoor!
  Hopelijk knap je weer gauw op!
  Het allerbeste namens Ome Jan en mij!

  Like

  1. Tja, gisteren voelde ik mij pas echt koortsig en moe, terwijl mijn koorts op en neer ging van 38.9 in de ochtend, 36.8 aan het eind van de ochtend en weer langzaam omhoog tot 39.5 in de avond. Vandaag ben ik onder de 38 gebleven Het gaat de goede kant op. Inmiddels zijn mijn leukocyten naar 17.7 gedaald :). Ik hoop dat ik morgen weer naar huis mag en dan spreek ik je wel een keertje aan.

   Like

 2. Hoi Ron, via Edwin deze link gekregen zodat ik je kan volgen. Eindelijk en lang gewacht aan je kuur begonnen. Hoorde dat de waardes al stukken naar beneden zijn gegaan. Veel succes en groet Carien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.