Neutropenie

IMG_20170920_101837
Alle lof voor het GHZ en het verplegend personeel waar er enkele tussenzitten die dit al 40 jaar doen!

Afgelopen zaterdag had ik toch ’s nachts weer 39.7° dus had ik besloten om de volgende dag maar weer naar het Albert Schweitzer Ziekenhuis te bellen. De assistente van dienst vond het oké dat ik het Groene Hart Ziekenhuis zou bellen en zij zou er een notitie van maken. In het kort, zondag aan het eind van de morgen zat ik weer in het Groene Hart Ziekenhuis.
Net als vorige keer had ik neutropenie, het compleet afwezig zijn neutrofielen, een bepaald soort witte bloedcellen die het meest belangrijk zijn voor je weerstand. Hiervoor wordt ik  niet helemaal geïsoleerd maar kom wel alleen op een kamer te liggen met extra richtlijnen en ik krijg weer antibiotica en continue fysiologisch zout voor mijn vocht balans toegediend.
Gisteren waren mijn neutrofielen na ongeveer vijf dagen eindelijk weer van de 0.0 af (0.1, dit hoort tussen de 2.0 en 7.5 te liggen). Vandaag waren ze verder gestegen naar 0.2 en daarom mocht ik naar huis.
Om te voorkomen dat dit met de derde kuur weer gaat gebeuren krijg ik waarschijnlijk een preventieve stimulering van bepaalde witte bloedcellen tijdens het toedienen van de chemo. Ik hoop dat ik me daarmee ook wat beter voel want de tweede kuur heb ik me stuk rotter gevoeld wat zich vooral uitte in koorts en moeheid dat me zelfs belette om te eten de dagen vlak naar de chemo.
Inmiddels voel ik me een stuk beter maar voel ik me nog niet helemaal goed. Naar alle waarschijnlijkheid zal de chemo begin volgende week zijn uitgewerkt. Maandag gaan we lekker voor vier nachten in een hotelletje in Gulpen in het zuiden van het land.

 


3 reacties op ‘Neutropenie

 1. Hoi Ron,

  Fijn dat je weer thuis bent.
  Ook al is de verzorging in het GHZ heel goed … thuis is natuurlijk altijd beter.
  Wij hopen dat de neutrofielen en je HB snel toe zullen nemen en dat je minder moe en fitter zult voelen.
  Zodat jullie samen er even lekker tussenuit kunnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.