Groene Hart

Goed nieuws, de HOVON 140 studie is inmiddels geopend in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Dit betekent dat ik niet meer naar Dordrecht toe hoef wat natuurlijk een stuk gemakkelijker is. 9 van de 10 keer ga ik op de fiets naar het GHZ en als ik eventueel na een chemokuur weer in het ziekenhuis terecht kom is dat sowieso het Groene Hart Ziekenhuis waar ik al meer dan 3 jaar onder controle ben en daarom een heleboel connecties heb opgebouwd.

Aankomende woensdag ga ik met de 3de chemokuur starten. Omdat ik zowel met de eerste als de tweede chemokuur neutropenie en koorts heb gehad en daarom beide keren voor bijna een week in het ziekenhuis heb gelegen, wordt de dosis van de volgende chemokuren naar 75% verlaagt. Ook zal ik op de vierde dag een “white blood cell boost” krijgen om te voorkomen dat mijn neutrofiele granulocyten weer helemaal na nul zakken. Ik hoop dat dit de 3de chemokuur meer verdraaglijker maakt dan de 2de chemokuur, want ook al had ik na de 2de chemokuur feitelijk de zelfde symptomen als na de 1ste chemokuur, heb ik mij na de afgelopen chemokuur een stuk beroerder gevoeld dan na de 1ste chemokuur.


4 reacties op ‘Groene Hart

 1. Hallo
  Je kunt het in jezelf blijven geloven
  Het scheelt een heel stuk dat je nu weer kort bij huis je kuur krijgt.
  Zal het een stuk rustiger voor je maken.
  En genoten van jullie weekend Limburg ?
  Het is er prachtig hé ik geniet er elke dag van in ieder geval
  Heel veel succes met je nieuwe kuur

  Like

 2. Hoi Ronald! Fijn de voortgang te lezen en goed zeg, dat je niet meer naar Dordrecht hoeft! Hopelijk voel je je de aankomende kuur wat beter! GO fo it!!!
  Sterkte van ome Jan en mij

  Like

 3. Mooi Ronald, dat GHZ is gestart! De locatie van het GHZ geeft in elk geval al rust. Ben benieuwd hoe het met de derde kuur gaat wat betreft de koorts. Het verhaal erbij klinkt plausibel. Dat de dosis wordt verlaagd is dan ook wel logisch (en ongetwijfeld prettiger voor jouw lichaam). Sterkte met de derde kuur!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.