Dag 1

De eerste dag van de Venetoclax behandeling zit erop. Ik heb 24 uur aan het vochtinfuus gelegen en heb wel 3 tot 4 liter water gedronken. Ik denk dat ik gisteren wel 15 keer naar de WC ben geweest. Alles is goed gegaan.
Er was nog even een lichte verontrusting want de kaliumwaarde was te hoog (6.0). Dit werd verklaart doordat er teveel gestuwd was tijdens de bloedafname. Na een tweede arteriële punctie (in de slagader) bleek de waarde netjes 4.2 te zijn. Aangenomen wordt dat door de behandeling en de stuwdruk de bloedcellen sneller kapot gaan waarbij kalium vrijkomt. Dit werd vanmorgen ook nog eens aangetoond met de vingerprik (waar veel gestuwd wordt) en de kaliumwaarde veel hoger was dan de normale venapunctie (bloed afname in de ader).

Effect

Het effect van de behandeling is nu al zichtbaar in mijn bloedwaarden:

Bloedwaarden

In de middag waren de leukocyten nog gestegen, maar vanmorgen waren ze al een stuk gedaald. Helaas gaan mijn rode bloedlichaampjes (Hemoglobine) en bloedplaatjes (Trombocyten) ook mee naar beneden.
Ik verwacht dat dit zich weer zal herstellen zodra de witte bloedlichaampjes (Leukocyten) verder gedaald zijn zodat er meer ruimte voor de andere cellen komt. Mijn LDH is overigens ook flink gedaald (van 403 naar 247), wat goed is want ik zat met deze waarden ook aan de hoge kant mede door de leukemie.

Volgende week

Volgende week wordt de Venetoclax dosis opgehoogd naar 50mg per dag. Die (dinsdag) zal ik weer opgenomen worden voor controle en een vochtinfuus. De weken daarop zal ik naar 100mg, 200mg en dan 400mg gram gaan, maar hoef daarvoor -als alles goed gaat- niet naar het ziekenhuis.


3 reacties op ‘Dag 1

  1. Hoi Ron, wat fijn dat je met deze behandeling kon beginnen. Mooi om te zien dat je witte bloedlichaampjes al wat dalen. Ik ga voor je duimen dat je je binnenkort wat fitter gaat voelen. Op naar volgende week 👊🏻
    Enne…. misschien plastuit mee 😂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.