Venetoclax

De ramp-up heb ik erop zitten, ik slik nu 400mg Venotoclax per dag en dat voor de aankomende twee jaar. Volgende week krijg ik er ook nog om-de-maand een infuus Rituximab bij. (Rituximab is overigens ook onderdeel van de RFC Chemokuur die ik al eerder heb gehad.) Het Rituximab infuus krijg ik overigens maar 6 keer (voor 6 maanden).

In middels ben ik steeds meer geloof gaan hechten aan dit nieuwe middel, zie ook het artikel van het Hematon: Geen chemotherapie meer bij teruggekeerde CLL. Ik heb (nog) geen bijwerkingen behalve mijn vermoeidheid die ik ook al had voor dat ik aan de behandeling begon. Mijn leukocyten zijn inmiddels gedaald naar 29E9/l (een maand geleden was dit nog rond de 400E9/l). Mijn HB (hemoglobine, rode bloed lichaampjes) en trombocyten (bloed plaatjes) zakken helaas ook mee, maar ik verwacht dat dit op termijn wel weer hersteld.

Ik wandel veel (5 tot wel 10km op een dag) maar zie het nog niet zitten op te gaan sporten en ik denk dat het ook niet goed is gezien mijn vermoeidheid. Desondanks, heb ik goede hoop om over een paar maanden weer te gaan rennen. Ook hoop ik dat er snel een corona vaccin komt zodat ik weer enkele dagen kan gaan werken. Het werk dat ik normaal doe (IT/programmeren) kan goed zonder direct contact maar ik zou mij graag weer meer onder de mensen willen begeven wat momenteel niet verstandig is omdat ik mij in een risicogroep bevindt.


3 reacties op ‘Venetoclax

  1. Goede berichten! Wat ik me wel afvraag is of je tijdens de behandeling geen hogere kans hebt om met het coronavirus besmet te worden. Persoonlijk kom ik de deur vanwege het virus maar heel weinig uit.

    Geliked door 1 persoon

  2. Bedankt voor de update! Lijkt toch wel goed aan te slaan! Dat je ondanks je vermoeidheid toch zo ver kan lopen……goed hoor!!
    Groetjes van ons,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.