Moderna

Laatste infuus

Volgende week dinsdag heb ik mijn 6de en tevens laatste Rituximab infuus, daarna ga ik nog 1.5 jaar door met het slikken van de Venetoclax. Inmiddels zijn mijn leukocyten (witte bloedcellen) flink gedaald van rond de 300e9/l naar 2.5e9/l (normaal: 410e9/l). Dit is op zich goed nieuws, het is de bedoeling dat straks de foute leukocyten (lymfocyten) zo lang mogelijk wegblijven. Daarbij is er wel wat “collateral damage” en gaan er ook een heleboel goede leukocyten dood. Zoals de neutrofielen, die zorgen voor de natuurlijke immuunrespons. Deze was met mijn laatste infuus, 1.1e9/l (normaal: 2.07.5e9/l) en moet minimaal 1.0e9/l zijn om mijn laatste infuus überhaupt door te laten gaan. Ook begin ik wel weer te merken dat mijn energie en weerstand begint te dalen t.o.v. een aantal maanden geleden. Maar ik heb goede hoop dat dit naar mijn laatste infuus weer beter zal worden ook al kan dit wel even duren gezien dat de Rituximab nog wel maanden door blijft werken.

Coronavaccinatie

Vanmorgen, heb ik mijn eerste inenting gehad tegen Covid-19 met het Moderna vaccin. Voor als nog, merk ik er niets van…

Mensen die bloedkanker hebben, krijgen voorrang op vaccinatie tegen Covid-19. Die voorrang geldt voor de groep patiënten die de afgelopen 18 maanden onder controle was. De eerder gestelde 5 jaar is afgelopen week door het RIVM losgelaten (18 maart 2021). Lees hier de update.

Als we straks allemaal een coronavaccinatie hebben, kunnen we weer vrijer leven; uitgaan, terrasje pakken, uiteten, op vakantie gaan enzovoort. Ik zie hier echt na uit.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.