Geen bericht is goed bericht

Het is alweer meer dan een half jaar geleden dat ik iets geschreven heb op mijn blog. Het blijk dat mijn blog toch redelijk vaak gelezen wordt door andere mensen met CLL. Zo heb ik recent een reactie op mijn blog gehad en meer dan een uur met een lotgenoot aan de telefoon gezeten onze ervaringen uit te wisselen. Maar zo als de titel aangeeft geen bericht is goed bericht, m.a.w., het gaat goed en mijn bloedbeeld ziet er ook oké. Ik slik nu meer dan een jaar Venetoclax en heb geen bijwerkingen (behalve de dan dat ik vaak vermoeid ben, maar dat is ook een symptoom van de CLL). De Venetoclax tabletten moet ik in totaal 2 jaar slikken.

Wratten

Het enige waar ik mee zit is dat ik al jaren wratten onder mijn voeten en op mijn handen heb en het worden er steeds meer. Ik heb er niet veel last van maar het ziet er niet uit. Dit is waarschijnlijk indirect gerelateerd aan de CLL en mijn slechte immuunsysteem. Wratten worden veroorzaakt door een virus. Ik heb inmiddels alle regulieren behandelingen al ondergaan en ben nu bij het Erasmus MC belandt. Een grote wrat midden op mijn hand is inmiddels weg-gelaserd (en ziet er nu netjes uit), ik slik acenterine en ik krijg een Gardasil vaccinatie. Het is wel een beetje de vraag in hoeverre het allemaal gaat helpen want net als bij Covid-19, kan het goed zijn dat het effect een stuk minder is bij patiënten (onder behandeling) met CLL. Het effect van corona (vaccinatie) bij CLL wordt overigens op dit moment onderzocht d.m.v. de COBRA-KAI studie.

DJI

En er is goed nieuws: per 1 oktober heb ik een nieuwe baan als Technisch Beheerder 3e lijn – Automation / Powershell scripter, bij Ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst Justitiële Inrichtingen. Ik ga weer 3 dagen (dinsdag, woensdag en donderdag) per week werken.
Toen ik aan mij Venetoclax behandeling was begonnen, had ik besloten te stoppen als RPA engineer. Het bedrijf waar ik bijna 2 jaar gewerkt had, was erg klein (7 werknemers) waardoor ik stuk meer verantwoording had gekregen dan alleen de ontwikkeling van software robots. Ik zie werken echt als een medicijn, en zo gauw het bleek dat de Venetoclax-behandeling erg voorspoedig verliep, ging het al snel weer kriebelen en wilde ik weer wat (in beperkte mate) gaan doen. Maar de coronacrises maakte het er niet makkelijker op en ik heb toch bijna een jaar thuis gezeten. Desondanks is het me gelukt, mede dankzij de mensen die mij hebben aangenomen. Morgen is mijn eerste werkdag (want ik ben toevallig met twee roostervrije dagen begonnen) maar ik heb al bloemen en een welkomstpakket van mijn nieuwe baas ontvangen.

Ik heb erg veel zin om weer te beginnen.


5 reacties op ‘Geen bericht is goed bericht

 1. Succes met je nieuwe baan en natuurlijk ook met je CLL.
  Zelf ben ik 61 jaar en heb sinds 2015 cll, alles stabiel tot nu toe, alleen moe.

  Like

 2. Wat een goed nieuws! Ook van je nieuwe baan! Vast gefeliciteerd met je verjaardag a.s. Donderdag: maak er een mooie dag van 🥂🎂

  Like

 3. Hoi Ron, van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Heel veel werkplezier gewenst. Voor wat betreft de CLL heel fijn om te horen dat het goed gaat met de bloedwaardes. Hopelijk mag dit nog lang zo blijven gaan.

  Like

 4. Hoi Ronald,3 X gefeliciteerd……
  De goede bloedwaarden,
  De nieuwe baan en
  Alvast met je verjaardag!
  Groetjes van ons,
  Jan en Aja.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.