Dag 1

Afgelopen vrijdag zijn we nog op gesprek geweest en hebben de medicijnen afgehaald. Een hele zak vol en allemaal tegen de bijwerkingen zoals bacteriële infecties, virus infecties, nierfalen, misselijkheid, etc.

Vandaag was dan dag 1 van de R-FC chemokuur. Vanmorgen, om 7 uur, op weg en om 8 uur begonnen. Het ging allemaal goed. De 400ml Retuximab (een immunotherapie die al lang onderdeel van de standaard R-FC chemokuur is) duurde het langst omdat het langzaam in stappen 20ml/s elk half uur met 20ml/s opgehoogd wordt. Deze ophoging gaat door tot 160ml/s en dit infuus duurt daarom ongeveer 4 uur. Hierbij zaten ook nog een paar extra medicijnen waar je duf van wordt en van de Retuximab was me al voorspeld dat je bloeddruk omlaag gaat. Ik begon dan ook met 145/83 -wat voor mij normaal is- maar eindigde op 83/61 en voelde me wel wat slap.
Daarna een uur “spoelen” met een infuus met fysiologisch zout en dan de werkelijke chemo: 15 minuten Fludarabine, 7 minuten spoelen, 15 minuten Cyclofosfamide en weer 7 minuten spoelen. Het was half 4 en mijn bloeddruk was weer normaal toen we naar huis gingen.

Normaal gesproken krijg je het chemo gedeelte (Fludarabine en Cyclofosfamide) door middel van pillen toegediend maar vanwege de studie wordt dit intraveneus (d.m.v. een infuus) gedaan. Dit komt hoofdzakelijk omdat de pillen niet in Duitsland (waar een groot deel van de studie plaats vindt) vergoed worden.
Dus morgen en overmorgen nog een keertje naar het ASZ (Albert Schweitzer Ziekenhuis) maar dit zal een stuk sneller gaan want de Retuximab zit er dan niet bij.


3 reacties op ‘Dag 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.