Een beter 2021

Rijkelijk laat (maar ik denk dat het nog steeds mag):
wens ik iedereen die dit leest een beter 2021.

Geen nieuws is goed nieuws

Nu alles goed met mij gaat, is er eigenlijk niet zo veel te melden en verzaak ik zo nu een dan mijn updates te doen. Maar uit reacties blijkt maar weer dat er meer mensen deze blog lezen dan op het eerste gezicht lijkt.

Energie

Afgelopen week heb ik mijn derde Rituximab kuur gehad, dit voelt in deze coronatijd een beetje als een uitje. Inmiddels gaat de toediening een stuk sneller en ben ik rond de lunch al klaar. Net als de Venetoclax tabletten, die ik dagelijks slik, heb ik van de Rituximab geen last van bijwerkingen. Maar is wel duidelijk verbetering! Mijn bloedwaarden gaan de goede kant op. (Ik heb de grafiek in een afzonderlijke pagina gezet om die makkelijer te kunnen updaten.) Mijn leukocyten zitten nu aan de ondergrens. Het mooiste zal zijn dat het hier zou stoppen met zakken. Ik verwacht het niet maar het zou kunnen zijn dat net als mijn HB (Hemoglobine, rode bloedcellen) er ook meer ruimte komt voor de andere (goede) type witte bloedcellen. Mijn HB is inmiddels gestegen naar 9.5! wat ik duidelijk kan merken aan mijn energie level, ik ben een stuk minder moe.

Vrijwilligerswerk

Het kriebelt weer om wat te gaan werken. Maar gezien mijn medische situatie, de corona in het algemeen, en ik ook nog eens het feit dat ik in een risicogroep val, zie ik het niet zitten te solliciteren. Daarbij gaat het mij niet om het geld maar om onder de mensen te zijn en nog iets te kunnen doen. Dus heb ik besloten vrijwilligerswerk te gaan doen bij GoudApot. Deze maand ga ik beginnen.

Hardlopen

Hardlopen is echt een passie van mij en ik ben dan ook weer sinds een paar weken begonnen met rennen. Ik ren weer zo’n 2 maal per week en vanmorgen heb ik maar liefst 12 km gerend. Na mijn chemotherapie was de langste afstand die ik gelopen 15 km; de bruggenloop Rotterdam. Eigenlijk had ik toen gehoopt weer een halve marathon te kunnen rennen maar de leukemie (en de bijbehorende vermoeidheid) ging eerder dan gehoopt de kop opsteken. Als ik een lange afstand had gerend dan moest ik dat bekopen aan het einde van de dag en had dan nauwelijks zin om s ‘avonds te eten. Ik heb ongeveer een half jaar niet meer gerend maar (veel) gewandeld.
Nu voel ik na het hardlopen dat ik weer snel herstel en geloof ik dat een halve marathon dit jaar weer een haalbaar doel is geworden. Mits het corona virus het toelaat, want zoals ik er na uitzie om weer eens uiteten te gaan in de stad, zie ik er na uit om in het startvak tussen de meute andere hardlopers te staan. De adrenaline te voelen voor de prestatie die je wilt gaan leveren, de toeschouwers, en de euforie van het finishen.


5 reacties op ‘Een beter 2021

 1. Fijn bericht Ron!
  Veel hardloop plezier en succes met je vrijwilligerswerk. Wij hopen dat het zo positief mag blijven gaan met alles.

  Like

 2. Super Ron dat het beter gaat en je je passie hardlopen weer op kan pakken.
  Een nieuw jaar met nieuwe kansen in alle opzichten en mooi dat je vrijwilligerswerk op kan pakken. Succes.
  Edwin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.