Hoera

Net als vorige keren is mijn bloedbeeld stabiel en is er dus eigenlijk niet zoveel spannends te melden behalve dan dat ik inmiddels vandaag 59 jaar oud ben geworden. Het is dan ook zo’n 8.5 jaar geleden dat er bij mij CLL gediagnostiseerd was. Toen zag het er allemaal niet zo positief uit, de chemo die ik 5 jaar geleden gehad heb, zou ik niet graag een tweede (of derde) keer willen doorstaan. Daarin is zijn de nieuwe medicijnen waaronder Venetoclax (maar ook Ibrutinib) zeker een gamechanger. Ik heb hoegenaamd geen bijwerkingen ondervonden buiten dan de vermoeidheid die ook aan de CLL zelf toegewezen kan worden (en/of het feit dat ik weer een dagje ouder ben geworden🥳).
Overigens, morgen is de laatste dag dat ik mijn Venetoclax pillen slik. Ik heb de pillen dan 2 jaar (plus de ramp-up) geslikt. Er is geen specifieke reden dat ik stop met de pillen (ik heb de rede ieder geval niet kunnen achterhalen). Het is gewoon een medisch protocol dat Venetoclax 2 jaar lang wordt geslikt, dit in vergelijk met b.v. Ibrutinib dat je de rest van je leven kan blijven slikken.
Voor mij is het wel een vraag hoelang de leukemie wegblijft. Ik maak mij geen illusies dat het niet meer terug zou komen maar ik maak me hier wel veel minder zorgen over dan aan het begin, want er zijn inmiddels nog een heleboel alternatieven waar ik naar kan uitwijken.

Hervaccinatie

Overigens blijk ik in aanmerking te komen voor een hervaccinatie basisserie voor mensen met een afweerstoornis mede omdat ik tijdens de ramp-up ook rituximab toe gediend heb gekregen. Rituximab drukt de afweer en heeft naar alle waarschijnlijkheid al mijn eerdere vaccinates ongedaan gemaakt en er (mede) voor gezorgd dat ik een jaar geleden na drie vaccinaties en corona, geen antistoffen aanmaakte.

Advertentie

2 reacties op ‘Hoera

  1. Heel veel dank voor de informatie die (mij tenminste) toch altijd een basis geeft. Uit wat ik er over lees en zie kun je, mocht de CLL ooit weer terugkomen, gewoon weer je medicijn gaan slikken. Dan zullen er waarschijnlijk ook betere medicijnen zijn want dat gaat de laatste tijden heel snel.

    Gefeliciteerd met je verjaardag, dat je er nog maar 40+ jaar in goede gezondheid aan mag toevoegen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.